Muskus schildpadden

www.muskusschildpadden.nl

Waar kan ik het beste mijn muskus schildpad aanschaffen?

Een muskus schildpad kunt u aanschaffen in een dierenwinkel of bij een kweker. Op verschillende sites bieden kwekers hun nakweek aan. Denk er lang en goed over na voordat u een muskus schildpad koopt! De dieren vragen een dagelijkse verzorging en dat kost tijd en geld! De dieren worden zeer oud. Leeftijden tot 55 jaar in gevangenschap zijn zeker haalbaar. 

Door hun geringe grootte zijn het vaak beter te houden schildpadden als geelwangen (Trachemys scripta troosti) of geelbuik schildpadden (Trachemys scripta scripta) of de roodwang schildpad (Trachemys scripta elegans) die vroeger vaak werd aangeboden.

Ook kunt u muskus schildpadden niet huisvesten in de bekende plastic schildpadden bakjes met palmboom. Deze huisvesting is ronduit slecht en is voor geen enkele waterschildpad voldoende.

Zorg ervoor dat als u een muskus schildpad gaat kopen dan hun huisvesting klaar staat en in orde is. Dat de filter draait en alles functioneert. Zie huisvesting in linker menu. 

Als u een muskus schildpad koopt dan kunt u bij een kweker natuurlijk ook allerlei informatie krijgen en tips voor uw nieuwe huisdier. 

Transport

Als u een muskus schildpad koopt zorg dan voor een goede manier om deze in te vervoeren naar huis! Het beste vervoert u de dieren in vochtig keuken papier in een plastic bakje met voldoende ventilatie. Vervoer de dieren NOOIT in water. Het water gaat onderweg klotsen en dieren ervaren hier veel stress van. Ook kunnen ze zeer moeilijk ademhalen onder deze omstandigheden. Plaats vervolgens de plastic bak in een piepschuim box. Zo voorkomt u grote temperatuur verschillen. Ook geeft het niet hebben van uitzicht het dier rust. Dieren kunnen veel stress ervaren door vervoer.

Afstand

Kunt u niet meer voor u muskus schildpad zorgen dump deze dan NOOIT in de natuur. Er zijn voldoende mogelijkheden om deze schildpadden een nieuw onderkomen te geven. Als u echt geen uitweg weet meld u dan bij een van de diverse schildpadden opvang adressen of hier. Het mag vanzelf spreken dat het nooit de bedoeling kan zijn om binnenkort een schildpad aan te schaffen en deze in de toekomst te dumpen.